2014. június 5., csütörtök

Az igaz barát
A barátot választja az ember. A barátság csak úgy jöhet létre két ember között, hogyha mindkét fél akarja azt. Milyen egy jó barát? Igaz barátságok spontán, de hosszabb idő után is köttethetnek.
Az igazi barát látja a másik szükségét, látja, ha valami nincs rendben, és azon van, hogy mielőbb segíthessen a barátjának. Az igaz barát, kezdeményező és nem várja meg, amíg kérnek tőle, magától cselekszik. Ezt láthatjuk egy másik mondásban is: "Az igaz barát a bajban ismerszik meg." Főleg a fiatalok körében gyakori, hogy egy-két napos ismeretség után barátoknak nevezik egymást.

Az igaz barát mindig őszinte hozzád
Nem kell, hogy életetek minden egyes pillanatát megosszátok egymással, de a szándékaitok tiszták kell, hogy legyenek.

Nem minden az, aminek látszik
A feltételnélküli szeretet képes arra, hogy két személyt igaz baráttá, egy lélekké fonjon össze. A mély, őszinte barátság alapja, a feltételnélküli szeretet. Az emberi kapcsolatok legnagyobb ellensége, ha a szeretetünket valamilyen feltételhez kötjük. Az igaz barát szerepe, hogy mindig teljes elfogadást mutasson a másik iránt.

Az igaz barát figyelmes
Igaz barátod kitűnő hallgatóság, észreveszi az életedre kiható napi apró mozzanatokat is. Nem gondolatolvasó, mégis képes megmondani, mikor vagy boldog, vagy elkeseredett valami miatt.

Az igaz barát mindig melletted áll a bajban
Nem fogja lecsapni a kezedről a fiúdat vagy a lányt, akit szeretsz, nem orozza el előled a lehetőségeket, nem akar a hasonmásod lenni. Ha szükséges melletted áll, s a lehető legtöbbet igyekszik megtenni érted.

Az igaz barát érdeklődik irántad
Minden ember másképp adja a többiek tudtára az érdeklődését. Van, aki látványosan ölelget, van, aki csak szeretettel megsimogat. Az igaz barát gyakran, nyíltan beszél hozzád, tudja mi zajlik az életedben, s őszinte érdeklődéssel fordul feléd.

Az igaz barát mindenkor ragaszkodik hozzád
A hűség az egyik alapvető jellemvonás, ami általában mindenki számára a barátság alapjául szolgál. Iskolaváltás, költözés ellenére a barátságotok továbbra is szoros marad.  


A szívben dől el
Lehetnek olyan helyzetek a barátok életében, hogy átmenetileg el kell, hogy váljanak egymástól, de ez egy igaz barátságot nem ingathat meg. Sokan úgy gondolják, hogy attól barátság a barátság, hogy folyton egymás szoknyáján vagy gatyáján ülnek. A barátságot nem korlátozza idő vagy tér. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése